EYE HR

Osnovan konzorcij “Engineers Europe Advisory Group” (EEAG)

Dana 11. rujna 2018 u Briselu, Chris Waters i Frederik Schulze Spüntrup, predstavnici EYE-a prisustvovali su inauguraciji novoosnovanog konzorcija Engineers Europe Advisory Group. EYE je zajedno s 11 ostalih akademskih, profesionalnih i industrijskih organizacija potpisao pismo namjere za zajedničkim radom i jačanjem glasa inženjera u Europi.

Svrha ovog događaja bila je fokusiranje na izazove digitalne transformacije (promocija STEM područja, indikacija vještina koje nedostaju, osiguravanje visoko educiranih predavača, etički aspekti digitalizacije i sl.). Raspravljalo se kako se europska zajednica inženjera kroz profesionalne i obrazovne organizacije može zajedno s industrijom bolje angažirati u pogledu pripreme za poslove budućnosti te kako istaknuti glas inženjera u Europi.

„Engineers Europe Advisory Group“ je kooperativni konzorcij različitih organizacija (studenti, akademici, profesionalci, predstavnici poslovnog sektora, političari), a glavni ciljevi su:

  • osigurati bolji uvid u budućnost rada studenata i mladih inženjera,
  • osigurati bolji uvid u industriju odnosno različite profesionalne uloge koje inženjeri mogu izabrati,
  • promovirati STEM,

EEAG u budućnosti će se sastajati dva puta godišnje te će postati platforma zajedničkog razmišljanja, razmjene informacija i poduzimanja aktivnosti ukoliko se za to ukaže potreba.

Organised with Mr Dirk BOCHAR, Secretary General of FEANITuesday 11 Septembre 2018, Residence Palace

Posted by The Parliament Magazine on Monday, September 17, 2018

Prisutni su razmijenili mnoštvo ideja o ovim važnim temama te usuglasili zajedničke ciljeve. Na organiziranoj panel raspravi, Frederik Schulze Spüntrup, zamjenik glavog tajnika EYE-a, izrazio je mišljenje EYE-a u vezi pitanja izazova digitalizacije.

Više pogledajte na videu:

Fotografija: vlasništvo Jean-Yves Limeta

Advertisement

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s