eye online
EYE HR, EYE HR, Konferencije

EYE@Online konferencija

Konferencije mladih europskih inženjera uvijek su inspirativni događaji čiji se sudionici vraćaju svojim državama obogaćeni dojmovima, uspomenama, prijateljstvima i brojnim kontaktima.

EYE Hrvatska od svoga osnutka do sada je sudjelovala na konferencijama u Bristolu, Sofiji, Malti, Eindhovenu i Madridu.

Ove godine, zbog novonastale COVID-19 situacije koja je promijenila naše svakodnevne živote te nametnula restrikcije okupljanja velikog broja ljudi, konferencija EYE@Ohrid odgođena je sa svibnja na listopad/studeni 2020. godine.

EYE@Online

Udruga EYE doskočila je novim izazovima i 9. svibnja 2020. organizirala je dvodnevnu EYE@Online 2020 konferenciju na temu „Overcoming new challenges“. Otprilike 80 mladih inženjera prisustvovalo je putem videopoziva na konferenciji. Zanimljivi govornici i zanimljive radionice bile su savršena platforma za umrežavanje inženjera na malo drugačiji način.

Članovi u online konferenciji

Želiš saznati više o ovakvim događajima? Prijavi se na Newsletter i čitaj više o ostalim EYE konferencijama. 🙂

Konferenciju je uvodnim govorom otvorio predsjednik EYE-a, Frederik Schulze Spüntrup, nakon čega su uslijedile radionice i predavanja. Među brojnim impozantnim govornicima bili su:

Steven Prince: Dio rješenja ili dio problema?
Steve Prince je izvršni direktor Europskog instituta za menadžment u industriji koja okuplja brojne kompanije iz kemijskog i građevinskog sektora. Steve je mladim inženjerima pojasnio koja sve pitanja možemo postaviti na razgovorima za posao, a da nam pomognu otkriti hoćemo li raditi značajan posao.

Paul Eremenko: „Je li „zeleno zakoplovstvo“ moguće?
Direktor za tehnologiju u Airbusu, Paul Eremenko, svoju karijeru je započeo kao inženjer u Google-u i Motoroli. Također je rukovodio DARPA Tactical Technology uredom u području robotike, X zrakoplova i svemirske tehnologije.

Paul Eremenko

Serena Leka: Inovacije za održivost
Serena je pobjednica Global Innovation Summit-a u Kini i mladim je sudionicima konferencije objasnila zašto i kako raditi na UN platformi Ciljeva održivog razvoja kao što su: ne siromaštvu, ne gladi, održivo iskorištavanje zemlje, održivi gradovi i zajednice i sl.

Hej! Iskoristi priliku i poveži se! Prijavi se na konferenciju EYE@Ohrid.

Među navedenima svoje zanimljive govore održali su Rhys Phillips (Airbus Touluse) koji je podučio sudionike kako razviti sistematsko inovativno razmišljanje, Petros Kkolas koji je savjetovao inženjere kako izvući najbolje iz LinkedIn-a na temu: LinkedIn za inženjere. Ostale govornike možete pronaći na poveznici.

Prikaz sudjelovanja u online konferenciji

Inženjerski Hackaton
Nakon radionica i predavanja započeo je Hackaton na kojemu su sudionici trebali dati rješenja na postojeće izazove današnjice kao što su:
Kako u budućnosti imati pripremljenu medicinsku opremu na novonastale situacije?
Kako će u budućnosti izgledati rad od doma?
Kako inženjeri mogu razviti svoje vještine u budućnosti?

Gala večera
Tradicija održavanja gala večere održala se usprkos fizičkoj odvojenosti sudionika. Bila je to online gala večera mladih inženjera, a brojne fotografije pokazale su na koje su se sve načine mladi inženjeri snašli u svojim domovima po pitanju večere. Još jedan pokazatelj povezanosti europske inženjerske „obitelji“.

Predsjednik EYE-a, Frederik Schulze Spüntrup

Sastanak vijeća
Online sastanak vijeća održao se u nedjelju 10. svibnja, na kojemu su izabrani novi zamjenici predsjednika odjela, a dobra vijest je da su u EYE udrugu primljene tri nove članice. Cipar, Grčka i Litva, želimo vam dobrodošlicu u europsku i inženjersku „obitelj“!

Autor članka: Božo Cicvarić

Advertisement

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s