Članstvo

Kako biste bolje razumjeli proces prijave u organizaciju EYE HR pripremili smo kratke upute o članstvu:

Za članstvo u EYE HR ne postoji članarina.

U organizaciji EYE HR postoje tri kategorije članstva:

  • Redovno,
  • Podupiruće i
  • Počasno.

Redovitim članom EYE HR može postati fizička osoba do navršenih 30 godina života, koja ima namjeru steći ili je već stekla diplomu 1. ili 2. stupnja sveučilišnog ili stručnog studijskog programa iz nekog od tehničkih ili biotehničkih znanstvenih područja, a čiji je interes i želja pomagati u ostvarivanju ciljeva EYE HR.

Podupirućim članom može postati fizička ili pravna osoba koja ima interes i želi pomagati u poduprijeti ostvarivanje ciljeva i provođenje aktivnosti za postizanje ciljeva EYE HR, a koja ne udovoljava uvjetima redovitog člana. Podupirući članovi imaju pravo sudjelovati u sjednicama Vijeća, bez prava glasa.

EYE HR može imenovati počasne članove. Počasnim članovima mogu postati fizičke ili pravne osobe koje su značajno doprinijele razvoju EYE HR i/ili inženjerske profesije. Počasni članovi imaju pravo sudjelovati na sjednicama Skupštine, bez prava glasa.

Zašto postati član EYE HR?

Učlanjenjem i aktivnim sudjelovanjem u radu EYE HR možete biti dio pozitivnih promjena u Hrvatskoj, ali i šire. Naša organizacija vrhunska je platforma za ostvarenje svakog člana upravo u području koje ga najviše zanima i na način koji mu najbolje odgovara. Naša misija je okupljanje i povezivanje mladih inženjera iz svih područja na razini Republike Hrvatske i Europske Unije, poticanje njihove mobilnosti i konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu te kontinuirano promoviranje važnosti inženjerskih struka u društvu i gospodarstvu.

Kroz rad u EYE HR možete predlagati projekte, raditi na vođenju projekata, pomoći pri realizaciji EYE konferencija, pisati za časopis EYE Contact i sl. pri čemu indirektno dobivate i razvijate smisao sa vođenje tima, širite mrežu kontakata koja vam može pomoći u profesionalnom razvoju, razvijate organizacijske vještine koje možete primjeniti u svakodnevnom životu, dobivate razna iskustva, zajedno sa EYE zajednicom razvijate ideje i još puno toga.

quote-791953_1920

Kakve projekte mogu raditi?

Preko EYE HR-a i općenito EYE-a možete raditi na mnogim projektima kroz koje se ostvaruju ciljevi EYE HR-a:

Cilj 1: Postati i biti aktivna članica organizacije European Young Engineers (u daljnjem tekstu EYE),
Cilj 2: Povećati povezanost mladih inženjera unutar Republike Hrvatske,
Cilj 3: Povećati povezanost mladih inženjera Republike Hrvatske i mladih inženjera iz država članica European Higher Education Area (AHEA),
Cilj 4: Poboljšati razumijevanje i komunikaciju između europskih inženjera i inženjerskih obrazovnih sustava,
Cilj 5: Izgradnja trans-europske mreže profesionalaca u svrhu razvijanja vlastitih sposobnosti,
Cilj 6: Poticati mobilnost mladih inženjera u Europi,
Cilj 7: Izgradnja foruma za razmjenu iskustva na osobnoj i profesionalnoj razini,
Cilj 8: Raditi i pomoći projekte koji su od interesa za mlade inženjere u Republici Hrvatskoj i koji mogu doprinijeti promociji inženjerske struke,
Cilj 9: Promicanje etike inženjerskog poziva,
Cilj 10: Bolje pozicioniranje inženjerske struke u društvu radi kvalitetnijeg utjecaja na odlučivanje u razvoju gospodarstva i društva
Cilj 11: Promicanje interdisciplinarnog djelovanja, rada Udruge te edukacija članova Udruge i šire javnosti.

Projekte možete predlagati i sami i za njihovu realizaciju koristiti resurse i mrežu mladih inženjera kojom EYE raspolaže.

motivating-your-employees.jpg

Kako se učlaniti?

Prvi korak pri učlanjenju je ispunjenje upisnice koja se nalazi u prilogu. Ispunjenu upisnicu potrebno je potpisati i skenirati/fotografirati te poslati na eye.croatia@gmail.com. U roku od 24 sata od zaprimanja prijavnice EYE HR će poslati obavijest o primitku upisnice i daljnjim koracima.

UČLANI SE!

O novim članovima odlučuje Vijeće EYE HR i prema Statutu dužno je zainteresiranim osobama koje su poslale ispravno ispunjeju upisnicu poslati ishod odluke najkasnije 28 dana od zaprimanja Upisnice. U pravilu se ishod odluke očekuje u puno kraćem periodu.

Ukoliko imate nejasnoća slobodno nam se javite putem maila: eye.croatia@gmail.com, a naš tim će vam pomoći u najkraćem mogućem roku.

Oglasi