Članstvo

Kako biste bolje razumjeli proces prijave u organizaciju EYE HR pripremili smo kratke upute o članstvu:

Za članstvo u EYE HR ne postoji članarina.

U organizaciji EYE HR postoje četiri kategorije članstva:

  • Redovno – može postati fizička osoba do navršenih 30 godina života, koja ima namjeru steći ili je već stekla diplomu 1. ili 2. stupnja sveučilišnog ili stručnog studijskog programa iz nekog od tehničkih ili biotehničkih znanstvenih područja, a čiji je interes i želja pomagati u ostvarivanju ciljeva EYE HR.
  • Izvanredno – može postati fizička osoba koja ima interes i želi pomagati i poduprijeti ostvarivanje ciljeva i provođenje aktivnosti za postizanje ciljeva EYE HR, a koja ne udovoljava uvjetima redovitog člana. Izvanredni članovi imaju pravo sudjelovati u sjednicama Vijeća, bez prava glasa.
  • Podupiruće – može postati fizička ili pravna osoba koja ima interes i želi pomagati i poduprijeti ostvarivanje ciljeva EYE HR-a, ali bez namjere da se aktivira u radu EYE HR-a. Podupirući članovi nemaju pravo sudjelovati u sjednicama Vijeća i nemaju pravo glasa na sjednicama Vijeća. Podupirući članovi dužni su biti informirani o aktivnostima EYE HR-a.
  • Počasno – predlaže i imenuje EYE HR.

Zašto postati član EYE HR?

Učlanjenjem i aktivnim sudjelovanjem u radu EYE HR možete biti dio pozitivnih promjena u Hrvatskoj, ali i šire. Naša organizacija vrhunska je platforma za ostvarenje svakog člana upravo u području koje ga najviše zanima i na način koji mu najbolje odgovara. Naša misija je okupljanje i povezivanje mladih inženjera iz svih područja na razini Republike Hrvatske i Europske Unije, poticanje njihove mobilnosti i konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu te kontinuirano promoviranje važnosti inženjerskih struka u društvu i gospodarstvu.

Kroz rad u EYE HR možete predlagati projekte, raditi na vođenju projekata, pomoći pri realizaciji EYE konferencija, pisati za časopis EYE Contact i sl. pri čemu indirektno dobivate i razvijate smisao sa vođenje tima, širite mrežu kontakata koja vam može pomoći u profesionalnom razvoju, razvijate organizacijske vještine koje možete primjeniti u svakodnevnom životu, dobivate razna iskustva, zajedno sa EYE zajednicom razvijate ideje i još puno toga.

Više o projektima EYE Croatia možete saznati na poveznici.

quote-791953_1920

Kakve projekte mogu raditi?

Preko EYE HR-a i općenito EYE-a možete raditi na mnogim projektima kroz koje se ostvaruju ciljevi EYE HR-a:

Cilj 1: Postati i biti aktivna članica organizacije European Young Engineers (u daljnjem tekstu EYE),
Cilj 2: Povećati povezanost mladih inženjera unutar Republike Hrvatske,
Cilj 3: Povećati povezanost mladih inženjera Republike Hrvatske i mladih inženjera iz država članica European Higher Education Area (AHEA),
Cilj 4: Poboljšati razumijevanje i komunikaciju između europskih inženjera i inženjerskih obrazovnih sustava,
Cilj 5: Izgradnja trans-europske mreže profesionalaca u svrhu razvijanja vlastitih sposobnosti,
Cilj 6: Poticati mobilnost mladih inženjera u Europi,
Cilj 7: Izgradnja foruma za razmjenu iskustva na osobnoj i profesionalnoj razini,
Cilj 8: Raditi i pomoći projekte koji su od interesa za mlade inženjere u Republici Hrvatskoj i koji mogu doprinijeti promociji inženjerske struke,
Cilj 9: Promicanje etike inženjerskog poziva,
Cilj 10: Bolje pozicioniranje inženjerske struke u društvu radi kvalitetnijeg utjecaja na odlučivanje u razvoju gospodarstva i društva
Cilj 11: Promicanje interdisciplinarnog djelovanja, rada Udruge te edukacija članova Udruge i šire javnosti.

Projekte možete predlagati i sami i za njihovu realizaciju koristiti resurse i mrežu mladih inženjera kojom EYE raspolaže.

motivating-your-employees.jpg

Kako se učlaniti?

Kako biste postali članom EYE HR-a potrebno je odlučiti se za vrstu članstva te se prijaviti putem poveznice u nastavku. U kratkom roku dobit ćete daljnje upute za učlanjenje.

UČLANI SE!

O novim članovima odlučuje Vijeće EYE HR i prema Statutu dužno je zainteresiranim osobama koje su poslale ispravno ispunjeju upisnicu poslati ishod odluke najkasnije 28 dana od zaprimanja Upisnice. U pravilu se ishod odluke očekuje u puno kraćem periodu.

Ukoliko imate nejasnoća slobodno nam se javite putem maila: eye.croatia@gmail.com, a naš tim će vam pomoći u najkraćem mogućem roku.

Često postavljena pitanja – FAQ

  1. Ako sam redovni član/ica, koliko vremena treba izdvajati za radu u EYE HR-u? Rad u EYE HR-u dogovara se individualno sukladno vašoj volji i slobodnom vremenu. Sami odlučite koliko vremena želite odvajati za rad u EYE HR-u. 🙂
  2. Ima li EYE HR redovite sastanke? Da, članovi se sastaju jednom mjesečno, svaku zadnju subotu u mjesecu i dolasci na sastanke su obavezni.
  3. Što ako nisam iz Zagreba, kako da prisustvujem sastancima? Za sve koji nisu iz Zagreba organiziramo Skype call (samo zvuk) preko kojeg mogu biti uključeni u sastanke.
  4. Mogu li predlagati svoje ideje za projekte koje bi EYE HR mogao provoditi? Naravno, EYE HR potiče sve članove da aktivno sudjeluju u kreiranju novih projekata i aktivnosti u skladu s ciljevima EYE HR-a.
  5. Mogu li sam/a birati odjel u kojem bi radio/la ili me vodstvo udruge stavi u odjel u kojem ima mjesta? Uvijek prvo gledamo da osoba sudjeluje u radu onog odjela koji je najviše zanima ili u kojem ima iskustva od prije.
  6. Ako odaberem podupiruće članstvo, moram li se aktivirati u radu EYE Croatia? Ako postanete podupirući član ulazite u bazu članova, ali ne sudjelujete u radu EYE Croatia. Na ovaj način pomažete EYE Croatia da stvori bazu inženjera koja će se koristiti za povremena istraživanja kojima se želi saznati kakvi su stavovi inženjera u Hrvatskoj prema određenim temama čime možemo imati direktan utjecaj na politike Europske Komisije.

Ako još uvijek imate pitanja, kontaktirajte nas putem e-mail adrese ili facebook stranice. Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja! 🙂

Advertisement