Projekti EYE Croatia

Projekte provodimo u suradnji s partnerima i organizacijama čiji rad podržavamo. Kroz projekte nastojimo promovirati inženjersku struku u RH i time ostvariti ciljeve EYE Croatia. Ako želite biti dio ovih projekata slobodno nam se javite!

Projekti


STEM radionica: Croduino za tebe?

U suradnji sa Studentskim zborom Fakulteta prometnih znanosti i ostalim partnerima (glavni sponzor E-radionica), radimo na organizaciji i provedbi radionica STEM vještina na kojima možete naučiti kako napraviti vlastitog pametni uređaj. Na radionicu se mogu prijaviti svi, bez obzira na predznanja! Svrha radionice je potaknuti interes mladih za usvajanje STEM vještina.

Junior Engineer Academy

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u suradnji s Deutsche Telekom Stiftungom i Hrvatskim Telekomom pokrenuo je projekt: Junior Engineer Academy (JEA) u hrvatskim srednjim školama. Projekt podržava i International Giving Foundation sa sjedištem u Münchenu.

Ključno obilježje programa je uspostavljanje i održavanje bliskih kontakata s tvrtkama i sveučilištima koji učenicima omogućuju rani uvid u svijet rada inženjera i kvalificiranih stručnjaka u svim područjima tehnologije i znanosti.

Članovi EYE Croatia u projektu sudjeluju kao mentori djeci pri izradi vlastitih radova.

Tijekom 2019. godine EYE Croatia je pokrenula seriju članaka o Hrvatskim inženjerkama i inženjerima koji su obilježili ili obilježavaju Hrvatsko inženjerstvo. Cilj projekta je osvijestiti javnost o važnosti inženjerskih zanimanja i inženjerstva općenito i potaknuti mlade da se bave inženjerstvom.

Prva faza sastojala se od većeg broja članaka o Hrvatskim inženjerkama i inženjerima, dok će se u drugoj fazi projekta promovirati inženjerske firme u Hrvatskoj.

EYE@Zagreb 2021 konferencija

EYE Croatia je krajem 2019. godine na konferenciji u Madridu od strane Vijeća European Young Engineers-a dobila odobrenje za organizaciju konferencije mladih inženjera u Zagrebu u jesen 2021. godine. Organizacijom ove međunarodne konferencije Hrvatska će po prvi puta ugostiti mlade inženjerke i inženjere iz preko 22 države Europe.

EYE konferencije obično traju tri dana, prvi dan sudionici posjećuju tvrtke kako bi uživo osjetili utjecaj inženjerstva na gospodarstvo. Drugi dan obično su organizirane radionice na razne teme te se dan završava svečanom gala večerom. Treći dan održava se sjednica Vijeća EYE, a sudionici imaju priliku razgledati grad u kojem se održava konferencija.

EYE Croatia je do sada sudjelovala na konferencijama u Bristolu, Luxembourgu, Sofiji, Malti, Eindhovenu, Madridu i na dvije online konferencije (jedna opća i jedna u organizaciji Sjeverne Makedonije). Iduća konferencija bit će u proljeće 2021. u Kopenhagenu nakon čega slijedi Zagreb (jesen 2021.) i Lisabon (proljeće 2022.).

FEANI STEM Working group

Predsjednik EYE Croatia je član radne grupe FEANI STEM WG čiji je zadatak biti dio promjena u STEM područjima na razini cijele Europe. EYE Croatia je dio radne grupe kao dio Hrvatskog inženjerskog saveza, krovne organizacije unutar koje EYE Croatia trenutno djeluje. Ako želite saznati više slobodno nam se obratite putem naših društvenih mreža.

FEANI je krovna Europska federacija inženjera koja ujedinjuje 32 inženjerske organizacije s područja European Higher Education Area (EHEA) država predstavljajući više od 6 milijuna profesionalnih inženjera.

horEYEzon

Naša matična organiazacija, European Young Engineers, provodi projekt pod nazivom horEYEzon kojim se nastoji motivirati mlade inženjerke i inženjere i one koji to žele postati kroz intervjue s liderima i zanimljivim osobama iz svijeta inženjerstva. Prvi gost bio je Dr Hans-Paul Buerkner, predsjednik i bivši CEO kompanije Boston Consulting Group (BCG). Video možete pogledati na poveznici.


Humanitarne akcije

EYE CROATIA u svome radu senzibilizira i potiče svoje članove, ali i širu javnost na pomaganje i doniranje sredstava humanitarnim udrugama čiji rad podupiru kroz različite kanale. Više na poveznici.

EYE Godišnjak

EYE Godišnjak projekt je kojim se pokrenula izrada godišnjih statistika vezanih za inženjerske struke odnosno prioritetna (STEM) područja obrazovanja u RH, te usporedbu istih u odnosu na ostala područja. Cilj projekta je stvoriti statistički jasan pregled ljudskih potencijala generiranih u visokoobrazovnom sustavu RH za potrebe tržišta rada, a namijenjen široj populaciji.

Ostali projekti su u pripremi. Više informacija možet dobiti tako da se pretplatiš na newsletter ili nas pratiš na društvenim mrežama 🙂

Želiš li sudjelovati u radu EYE Croatia i angažirati se na projektima? Slobodno nam se javi ili nas podrži svojim podupirućim članstvom. Više informacija možeš pronaći na poveznici.

Advertisement