EYE HR, Konferencije

EYE@Eindhoven 2019

Od 10. do 12. svibnja 2019. godine održana je konferencija EYE@Eindhoven u Eindhovenu, u Nizozemskoj. Konferencija je organizirana od strane nizozemske udruge inženjera (The Royal Netherlands Society of Engineers – KIVI). Ovogodišnja tema svibanjske konferencije bila je ‘Oblikovanje budućeg društva’, engl. Shaping future society.

Zanima te kako nam je bilo u Bristolu, Sofiji, na Malti…? Saznaj više na poveznici. 🙂

Delegacija koja je predstavljala Republiku Hrvatsku u Eindhovenu sastojala se od pet članova: Marin Dokoza, predsjednik EYE Hrvatska, Božo Cicvarić, zamjenik predsjednika EYE Hrvatska, Anđela Bogdan, članica Task Force u EYE, Josip Dankić kao član EYE Hrvatska te Tomislav Čavala.

Eindhoven
Grad Eindhoven / Foto: Božo Cicvarić

Posjet industriji

Prvi dan konferencije, sudionici su imali priliku posjetiti nekoliko zanimljivih kompanija iz tri ključna sektora: automobilska industrija, High Tech i upravljanje vodnim resursima.

Mladi inženjeri entuzijastično su pohrlili prema vodećim svjetskim kompanijama ne bi li naučili što to čini nizozemske “divove” toliko uspješnima. Posjetili smo:

Tvornica kamiona DAF – drugi najveći proizvođač kamiona u Europi, osnovan 1928. godine. DAF je od nedavno dobitnik prestižne nagrade zbog smanjenja štetnog utjecaja na okoliš, a kako su to postigli pročitajte u još jednom našem članku.

IMG-20190510-WA0085
Izložbeni primjeri novih modela kamiona tvrtke DAF / Foto: Božo Cicvarić

Automobilski znanstveni kampus (engl. Automotive Campus) – u ovom je kampusu zaposleno preko 1.250 ljudi, preko 600 studenata koji rade na mnoštvu inovativnih projekata iz područja pametnog i održivom prometa. Posjetili smo firme DENS i Lightyear i saznali kako se proizvode prvi komercijalni automobili na solarni pogon u svijetu!

IMG_0541 (1)
Predstavljanje projekata znanstvenog kampusa / Foto: Božo Cicvarić

Smart Robotics – dva mlada osnivača 2015. godine osnovala su Smart Robotics agenciju koja nudi mnoštvo rješenja u području robotike, a danas su njezini dioničari svjetski poznate kompanije poput tvrtki Toyota Industries i Vanderlande. Posjetioci su vidjeli na koji način roboti automatiziraju procese u skladištima.

dav
Predstavljanje Smart Robotics robota za skladišta / Foto: Marin Dokoza

Grensmaas projekt – kako bi se smanjili rizici od poplava, u Nizozemskoj se produbljuju rijeke i proširuju poplavna područja. Grenmaas je najveći riječni projekt kojim se proširuje poznata rijeka Maas.

Radionice

Predzadnji dan konferencije održane su radionice na kojima su razni izlagači objašnjavali čime se bave, te poticali sudionike na razmišljanje te pripremili teme izlaganja za svoje radionice, po principu podjele sudionika u grupe i izlaganje grupa te njihovih ideja. Rdionice su držale svjetski poznate kompanije: Royal Haskoning DHV, Verintec, Quantib, Atos i brojni drugi.

IMG_0729
Predstavljanje ideja automobila budućnosti na jednoj od radionica / Foto: Božo Cicvarić

Jedna od zanimljivih radionica bila je osmisliti koncept osobnog automobila budućnosti – koje će sve funkcionalnosti nuditi, kako će se pogoniti i održavati i koje inovacije će nuditi po pitanju sigurnosti. Osim automobilske industrije čitava lepeza zanimljivih tema bila je ponuđena inženjerima na radionicama. Ideja nije nedostajalo.

Veselimo se novim konferencijama

Nakon završenog dana i sastanka vijeća EYE-a, sudionici konferencije okupili su se na gala večeri. U nedjelju, organiziran je posjet kulturnim znamenitostima u Eindhovenu na biciklima i konferencija u Eindhovenu je završena.

IMG-20190511-WA0054
Hrvatska delegacija na gala večeri

Konferencija u Eindhovenu bila je svojom kvalitetom i kvantitetom veliki mamac za svakog inženjera, a nizozemske kolege su pokazali kako se uz veliki trud i zalaganje mogu postići odlične stvari za budućnost koristeći nove tehnologije u obliku korištenja obnovljivih izvora energije. EYE HR zahvalila se nizozemskoj organizaciji KIVI na iznimnom trudu i organizaciji konferencije.

IMG-20190512-WA0029
Pozdravi sa završne ceremonije / Foto: EYE

Sljedeća konferencija održava se u Madridu, 17. – 20. listopada 2019. godine. Ne propusti svoju priliku i prijavi se na EYE@Madrid konferenciju, produbi svoja znanja, upoznaj inženjere drugih država, sudjeluj u radionicama i budi dio velike organizacije mladih inženjera Europe.

Nemoj puno razmišljati o sljedećoj konferenciji. 🙂 Prijavi se na EYE@Madrid 2019! 🙂

Pogledaj fotografije iz Eindhovena:


Čitaj o ostalim konferencijama:

EYE@Bristol, EYE@Sofija, EYE@Malta.


Autori članka:

Josip Dankić i Božo Cicvarić

Advertisement

Jedna misao o “EYE@Eindhoven 2019”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s